Εφημερεύοντα Φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα Τιμές Καυσίμων σε όλη την Ελλάδα

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μόσχα: Βραβείο σε Ελληνα αρχιμουσικό!!

Μαέστρος στον Πανρωσικό Διαγωνισμό Μουσικής Όπερας  και Συμφωνικής Ορχήστρας, αναδείχθηκε ο Ελληνας  αρχιμουσικός  Δημήτρης Δ. Μποτίνης (γιος του επίσης αναγνωρισμένου Δημήτρη Μποτίνη) ανάμεσα σε 77 διαγωνιζόμενους.
Η βράβευση έγινε στη «Μεγάλη Αίθουσα Τσαϊκόφσκι» της Μόσχας. Ο Ρώσος υπ. Πολιτισμού Σεργκέι Αβντέγεφ, εγκωμίασε τον Ελληνα αρχιμουσικό.
Ο 25 χρόνος  διεύθυνε  την εισαγωγή από τους «Αρχιμουσικούς της Νυρεμβέργης» του Βάγκνερ, το «Αντάντε Καντάμπιλε» του Τσαϊκόφσκι για βιολοντσέλο και ορχήστρα, το «Σκέρτσο» από το 1ο κονσέρτο για βιολί του Σοστακόβιτς και το «Φινάλε» από το 3πλό κονσέρτο του Μπετόβεν.
Ο Δημήτρης Μποτίνης, που εργάζεται στη Φιλαρμονική της Μόσχας, υπήρξε ο 2ος νεαρότερος συμμετέχων, με τον μεγαλύτερο να είναι 40 ετών και τον μικρότερο 16.
Στο ρεπορτάζ της για το ρωσόφωνο δορυφορικό κανάλι Vesti.Ru η πολιτιστική συντάκτρια Μαρία Σβέσνικοβα υποστήριξε:


«Στα μάτια επιτροπής και κοινού ο Μποτίνης υπήρξε η αποκάλυψη. Μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή, έγινε κάτι το αδιανόητο: οι μουσικοί μεταμορφώθηκαν και ξεκίνησαν να παίζουν λες και ο καθένας από αυτούς ήθελε, επίσης, να λάβει το βραβείο μαζί με τον Μποτίνη. Η αναβίωση του Πρώτου Πανρωσικού Μουσικού Διαγωνισμού επιφύλασσε την ανακάλυψη ενός νέου αστεριού στον ορίζοντα της κλασικής μουσικής».
Ο ιστορικός «Πανρωσικός Διαγωνισμός Μουσικής» είχε διακοπεί το 1998 με την πτώση της ΕΣΣΔ, αλλά αναβίωσε φέτος με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μέσα από αυτόν έχουν αναδειχθεί σπουδαία ονόματα της συμφωνικής μουσικής, όπως ο Ρίχτερ, ο Ροστραπόβιτς, οΓκέργκιεφ, ο Τεμιρκάνοφ.
Το περασμένο Σάββατο, με εντολή του κορυφαίου μαέστρου στη Ρωσία, Βαλέρι Γκέργκιεφ, ο Δημήτρης Μποτίνης διηύθυνε στο θέατρο Μπαλέτου και Οπερας Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολη, την ομώνυμη ορχήστρα του, που κατά γενική ομολογία αποτελεί την καλύτερη της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου