Εφημερεύοντα Φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα Τιμές Καυσίμων σε όλη την Ελλάδα

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Χρυσό βραβείο σε Έλληνα αρχιτέκτονα!!!


Ο αρχιτέκτονας Μανώλης Αναστασάκης κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό 2011 Seoul Public Design Competition.
Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ με την υποστήριξη της Unesco για στοιχεία αστικού εξοπλισμού για την ανάδειξη της πρωτεύουσας της Ν. Κορέας, ως Unesco City of Design. Σκοπός είναι  να καταστεί ένα μέρος ελκυστικό για επίσκεψη, για επένδυση, για εργασία  και για κατοικία. Ο “χρυσός” Έλληνας αρχιτέκτονας σχεδίασε το παγκάκι “Ginkgo Leaf” το οποίο θα κοσμήσει τους δρόμους της Σεούλ, και αναπαριστά το φύλλο του πιο χαρακτηριστικού δέντρου της περιοχής.  Το συγκεκριμένο έργο συνδυάζει τη φυσική και πολιτισμική διάσταση της Σεούλ ενώ αποτελεί ένα εξαιρετικής αισθητικής στοιχείο του αστικού εξοπλισμού που παραπέμπει στο φύλλο του συγκεκριμένου δέντρου το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους Ασιάτες καθώς συμβολίζει τις αρχές του Κομφουκιανισμού.


Η συγκεκριμένη βράβευση δεν είναι η πρώτη για τον ταλαντούχο κύριο Αναστασάκη καθώς το 2009 μαζί με τους συνεργάτες του κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Hotel Design “Suite d’ Autore” που διεξήχθη στο Παλέρμο και συμμετείχαν 186 αρχιτεκτονικά γραφεία από 20 χώρες καθώς και πολυάριθμες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Θερμά συγχαρητήρια σ’ ακόμη ένα δείγμα της Δημιουργικής Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου