Εφημερεύοντα Φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα Τιμές Καυσίμων σε όλη την Ελλάδα

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Βραβείο και πρωτιά για Έλληνα μαθητή!

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Παναγιώτη Λώλα, μαθητή της Β’ Λυκείου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων των Τρικάλων, ο οποίος κατάφερε να κάνει δικό του το χρυσό μετάλλιο στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας, από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου, αποδεικνύοντας πως οι νέοι της χώρας μας έχουν όλα τα εφόδια για να “χτίσουν” ένα καλύτερο μέλλον.


Για το μικρό Παναγιώτη δεν είναι η πρώτη εξάλλου φορά που διακρίνεται ανάμεσα σε συνομηλίκους του. Αν και μαθητής μόλις της Πρώτης Λυκείου, πέρσι, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 28η Βαλκανιάδα που διεξήχθη στη Ρουμανία, αλλά και χάλκινο μετάλλιο στην 52η Διεθνή Ολυμπιάδα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου συμμετείχαν 105 χώρες με τις αποστολές τους.
“Από πολύ μικρή ηλικία ζητούσα να “παίζω μαθηματικά”, όπως χαρακτηριστικά έλεγα, όταν μου έβαζαν απλά προβληματάκια, και με γοήτευε να βρίσκω τη λύση τους. Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Η “μαγεία” όμως των μαθηματικών άρχισε να με συνεπαίρνει στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Οι αριθμοί, οι γεωμετρικές σχέσεις και οι θεωρίες με γοήτευαν και άρχισα να ασχολούμαι όλο και περισσότερο με αυτά, ύστερα από παρότρυνση και βοήθεια της οικογένειάς μου”, δήλωσε ο Παναγιώτης στο ΑΜΠΕ.
Όπως δηλώνει ο ταλαντούχος νέος, στόχος του είναι να συμμετάσχει στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου